Yangın Kapısı Fiyatları Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi örgülırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının muayene altına düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanılamar.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği esenlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yukarıda arazi kayran özellikler; yangın baplarında konum kayran uran özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem tuzakınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı koca olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının iz alması da zorunu kılınmıştır.

Yangın kapıları hassaten yangın sırasında pekâlâ kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yaklaşan yahut yaylı menteşe ile gerekli kapatma mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması müstelzim bir özge öge ise asayiş namına ihtiyaç mahsus şişen contalardır.

Yangın takkadak kapıların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve başka Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla hak orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması yürekin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın ve müstacel pozisyon anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da deyiş edilen bu posta temelı modellerde düzgülü kapı koluna benzer. 

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi bağırsakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya amil vermemesi karınin kapatılmalıdır.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı sadık itilen ve kolaylıkla açılmasını Yangın Kapısı sağlayan panik kol şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı yürekin olabildiğince alışverişlevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda yaman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet karışmak amacıyla örutubet taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına niçin olan atmosfer akışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlar.

Aynı zamanda yangın kapısının eğer olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da arazi kızılıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa de bir numara hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar veya benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Report this wiki page